Bredene reageert tegen misbruik met dienstencheques

Redactie KW

In 2010 zijn, zo blijkt uit recente persberichten, niet minder dan 70 dienstenchequebedrijven betrapt op fraude waardoor ze hun erkenning verloren. De controles op die bedrijven zijn in twee jaar verdubbeld. Dienstenbedrijf Bredene-Oudenburg-Bredene-De Haan verheugt er zich over dat de misbruiken in de sector streng worden aangepakt.

In 2008 werden driehonderd ‘intense controles’ gevoerd bij dienstenchequebedrijven. In 2010 waren er dat zeshonderd. Zeventig dienstenchequebedrijven verloren het voorbije jaar na een controle hun erkenning. Dat betekent dat ze geen cheques meer voor terugbetaling mogen indienen bij de RVA.

“Op zes jaar tijd is een heuse dienstencheque-economie tot stand gekomen: van nul naar 2.600 bedrijven, 120.000 werknemers, 735.000 klanten, 75 miljoen werkuren, een omzet die naar de 2 miljard klimt. Omwille van het tewerkstellingseffect wordt deze sector in aanzienlijke mate ondersteund door de federale overheid. Het is dan ook meer dan normaal dat werk wordt gemaakt van fraudebestrijding in de sector en dat die firma’s die het spel niet eerlijk spelen, eruit vliegen”, aldus Jacky Maes die voorzitter is van het Dienstenbedrijf Bredene-Oudenburg-De Haan.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier