Bredene bindt de strijd aan tegen te zware restafvalzakken

Redactie KW

De Bredense gemeenteraad heeft onlangs het maximumgewicht van de restafvalzakken vastgesteld op 15 kg. In heel wat andere gemeenten staat reeds een gelijkaardige bepaling in de algemene politieverordening, maar in Bredene was dat niet het geval.

Het nieuwe reglement kwam er op vraag van de ophaaldienst van de restafvalzakken. Door te zware afvalzakken (met uitschieters tot 40 à 45 kg) wordt die geregeld met arbeidsongevallen geconfronteerd. De nieuwe maatregel wordt in de eerste weken ondersteund door een sensibiliseringcampagne. Zo zullen inwoners die te zware restafvalzakken buiten plaatsen eerst en vooral een brochure in de bus krijgen. Op de ophaalwagens en op de website zal het campagnebeeld “Meer dan 15 kg. daar tillen we zwaar aan …” manifest aanwezig zijn.

Zware zakken blijven staan

“Pas binnen enkele weken zal de ophaaldienst de te zware restafvalzakken ook effectief laten staan. Op die zakken zal een zelfklever worden geplakt. Bewoners moeten die zak terug binnenhalen en op een correcte manier opnieuw aanbieden tijdens de eerstvolgende ophaalbeurt”, licht schepen voor milieu Erwin Feys toe.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier