Bredene bezorgd om toekomst naaktstrand

Redactie KW

Als het ook zondag mooi wordt aan zee verwacht de badplaats Bredene dit weekend al tot zeshonderd mensen op het naaktstrand. Alles is in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen. Toch maakt de gemeente Bredene zich zorgen over het voortbestaan van hun succesvol naaktstrand.

“Na 10 jaar hebben we nog steeds geen toelating van het Vlaams Gewest,” zegt schepen Jacques Deroo. “De overheid is eigenaar van dat stuk strand en het moet ons vergund worden, maar dat postief advies krijgen we niet. Wettelijk gezien kunnen ze ons dat verbieden en dan mogen we daar geen activiteiten uitbaten.”

Bredene zegt dat de overheid nu na 10 jaar voldoende zicht heeft op de al dan niet schadelijke gevolgen op de natuurwaarden van de duinen net naast het strand. “We willen concreet een oplossing. Ofwel wordt het ons toegelaten, ofwel moet het weg.”

Het gemeentebestuur van Bredene verwacht donderdag een definitief van de Vlaamse administratie. De zonnekloppers zullen het morgen alvast niet aan hun hart laten komen.

(SK/JV)

Meer op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier