Brasserie Albert in Thermae Palace Oostende opent maandag

Redactie KW

Maandag opent de brasserie ‘Albert’ in het Thermae Palace Hotel. De groep rond Mark Vanmoerkerke, die het prestigieuze hotel sinds november vorig jaar in handen heeft, investeerde er al 1,5 miljoen euro.

Het vroegere restaurant Périgord, met 57 m zeezicht en vlak aan de Koninklijke Gaanderijen, onderging een grondige facelift. Hotelgasten kunnen er voortaan ontbijten vanaf 7.30 uur, daarna is de zaak geopend voor het grote publiek. Je kan er terecht voor een maaltijd, een snack, een wafel of een pannenkoek. De bistro Paddock verdwijnt vanaf maandag. Enkel het terras zal op zonnige dagen nog open zijn.

“We investeerden al 1,5 miljoen euro in Thermae Palace”, zegt Mark Vanmoerkerke. “Naast de Albert pakten we de hele gelijkvloerse verdieping aan: vergaderzalen, receptie en onthaalruimtes. Er kwamen 280 nieuwe bedden en 140 nieuwe flatscreen-televisies. Het aantal bruikbare kamers werd verhoogd tot 134 en tegen de zomer worden nog twaalf extra kamers gerenoveerd. Daarna start een studieperiode van twee jaar en dan nemen we twee tot drie jaar voor de uitvoering van de plannen. Wellicht komt daar onder meer een zwembad en een wellness bij.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier