Brandweerzone Westhoek bevat nu ook Nieuwpoort

Redactie KW

Als gevolg van de hervormingen bij de brandweer valt Nieuwpoort onder de Zone Westhoek. Deze zone omvat 18 gemeenten en telt 32 brandweerposten.

Na de politiehervorming komt de hervorming van de brandweer en de civiele veiligheid er zo aan. „Het Koninklijk Besluit over de herindeling van de korpsen in nieuwe brandweerzones zal eerstdaags in het staatsblad verschijnen”, beweert de Nieuwpoortse brandweercommandant Roger Van Brussel.

„Nieuwpoort maakt deel uit van de zone die vroeger de zone Veurne en Ieper omvatte. De naam is nog niet bekend, maar vermoedelijk wordt het ‘Zone Westhoek’. Deze zone behelst 18 gemeenten. Het zijn Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne, Vleteren, Wervik en Zonnebeke. In het begin zal de zone 32 brandweerposten tellen. Met 193.000 inwoners is dit de kleinste van de 32 zones in ons land. Momenteel zijn er 890 vrijwillige brandweermannen en -vrouwen. Het beroepskader telt twaalf personen, van wie vier officier zijn”, voegt hij eraantoe.

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier