Brandweerman Deerlijk raakt gewond tijdens oefening in autokeuringscentrum

Redactie KW

Bij een brandweeroefening in Deerlijk in het autokeuringscentrum K.M. is een brandweerman van het Deerlijkse korps gewond geraakt.

Een grootse oefening toetste afgelopen dinsdagavond de paraatheid van het Deerlijkse brandweerkorps. Het scenario van de oefening: een autobrand die was uitgebroken in de technische ruimte van de K.M. autokeuring langs de N36 Rijksweg in Deerlijk.

Aan de oefening namen ook de brandweerkorpsen van Harelbeke, Waregem, Anzegem en Zwevegem deel die elk hun tankwagen ter plaatse stuurden om zo de nodige hoeveelheid bluswater te waarborgen.

Voorbereid

Lt. Yves Lievyns van het Deerlijkse brandweerkorps: “Geen ondenkbaar scenario als je weet hoeveel wagens hier op een dag worden gekeurd. Ons korps wil alvast goed voorbereid zijn, mocht hier zich ooit iets voordoen.”

Gekantelde pomp

De oefening verliep zeer vlot. Maar dat belette niet dat een brandweerman gewond raakte. Tijdens het leggen van de slangen kantelde een pomp en die kwam terecht op het been van een brandweerman-ambulancier. Zijn collega ambulanciers en gaven de brandweerman ter plekke de eerste zorgen om hem daarna met een vermoedelijke beenbreuk over te brengen naar de spoeddienst van het AZ Groeningeziekenhuis in Kortrijk.

(NS, foto NS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad, Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier