Brandweer werkt aan verjonging

Redactie KW

De Mesense brandweer maakt het goed en heeft zeker niet te klagen over gebrek aan manschappen. Maar de stad wil wel werk maken van de verjonging van zijn brandweerkorps.

Dit bleek alvast uit het antwoord dat burgemeester Sandy Evrard (MLM) op de gemeenteraadszitting van maandag 21 juni gaf aan oppositievoorman Jean Vanhoorne (CD&V), toen die vroeg of het personeelskader van de Mesense brandweer volledig volzet is. “Dit kader is vastgesteld op 25 man en wij hebben er momenteel 27. We hebben voor het ogenblik één kandidaat-onderofficier te veel maar die is momenteel bijscholing aan het volgen en kan allicht volgend jaar als onderluitenant binnenkomen in het officierenkader, waar één van de drie plaatsen momenteel nog vacant is”, aldus de burgemeester. “Daarmee zal al een zekere verjonging aan de top zijn doorgevoerd, maar we moeten verder ook werk maken van het aantrekken van jonge kandidaat-brandweerlieden, wij werden daar ook al door de brandweerinspectie op attent gemaakt”.

Jean Vanhoorne vroeg ook hoe het gesteld is met de materiële uitrusting van de Mesense brandweer. Ook dat zit volgens de burgemeester wel snor : “In het kader van de brandweerzone zullen we onze uitrusting verder kunnen uitbreiden, en binnenkort zal het korps zich ook een warmtegeleider aanschaffen, die aan de brandweerlui een signaal geeft wanneer het (letterlijk) te heet wordt onder de voeten en ze in gevaar zouden kunnen komen. Een heel nuttig apparaat voor de veiligheid van onze mensen”. Burgemeester Evrard benadrukte evenwel dat qua kledij een goeie interventie-uitusting prioritair is op de servicedress.

Het nieuwe organieke reglement én het nieuwe reglement van de Mesense brandweer werden door de gemeenteraad goedgekeurd, bij onthouding van Jean-Pierre Verdru (MLM), die zelf brandweerman is.

(JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Het Wekelijks Nieuws (editie West) van vrijdag 25 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier