Brandweer Veurne moest zondagnacht twee keer uitrukken

Redactie KW

Zondagmorgen werd de brandweer van Veurne bijna gelijktijdig opgeroepen voor een garagebrand in Stavele en een schouwbrand in Veurne.

Zondagmorgen omstreeks 2 uur kreeg de brandweer van Veurne twee oproepen binnen. In de Krombekestraat in Stavele (Alveringem) stond een berging en een deel van de garage in brand en in de De Pannestraat in Veurne kwamen vlammen uit een schoorsteen.

Omdat het korps van Veurne al vertrokken was met de ladderwagen naar Stavele, kwamen de collega-brandweermannen van De Panne met hun ladderwagen en twee tankwagens naar Veurne om de schoorsteenbrand te blussen. Eén tankwagen van de Veurnse brandweer kon nadien wel het korps van De Panne vervoegen. Tijdens de bluswerken werd de De Pannestraat een tijdlang afgesloten.

In Stavele kwam ook het korps van Zuid-IJzer (Poperinge) ter plaatse. De brandweer moest er eerst massa’s smeulende rommel en afval uit de berging/garage verwijderen om bij de eigenlijke brandhaard te geraken. Er ontstond een hevige rookontwikkeling en de smeulende zakken met allerlei vodden en rommel werden buiten de berging geblust. De aanpalende woning kon door het snelle optreden van beide korpsen gevrijwaard worden. De oorzaak van deze brand moet nog nader worden onderzocht.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier