Brandweer moet man in appartement Residentie Oude Post hijsen na langdurig defecte lift

Redactie KW

„Ik lag er nachten wakker van. Hoe zou mijn man Serge in zijn rolstoel na de plaatsing van een enkelprothese in het Stedelijk Ziekenhuis weer op ons appartement geraken?”, zucht Conny Nolf (48).

Een defecte lift zorgde in de Residentie Oude Post op het Polenplein voor heel wat zorgen. Uiteindelijk stak de brandweer een handje toe en werd Serge Terryn (53) onder ruime belangstelling met de elevator tot op de derde verdieping gebracht. „Die bereidwillige mensen verdienen een dikke pluim.”

„Een bejaarde vrouw stond aan de trap te schreien. Door de defecte lift kon ze een paar weken haar appartement niet verlaten”, zegt Conny Nolf, die zelf hinder ondervond van het technisch mankement.

Haar man Serge Terryn (53) woont sinds 1977 in Roeselare. Hij sukkelt al jaren met artrose. „Ik speelde vroeger voetbal en moest al verschillende keren onder het mes. Nu bleek een heelkundig ingrijpen niet meer te helpen.” Op dinsdag 14 juli werd in het Stedelijk Ziekenhuis een enkelprothese geplaatst.

In de Residentie Oude Post op het Polenplein was de lift echter al een tijdje defect. „Ik nam verschillende keren contact op met de bouwmaatschappij De Mandel”, zegt Conny Nolf. „Men bleef daar maar wat rond de pot draaien en kon mij niet onmiddellijk zeggen wanneer die zou worden hersteld. Voor ons was dat wel belangrijk. Zonder lift kan je in een rolstoel onmogelijk boven geraken. De operatie was gepland, zodat we wisten dat Serge na een paar dagen het ziekenhuis kon verlaten. Ik lag er nachten wakker van. Hoe zou Serge weer thuisgeraken na zijn operatie?”

Naar het ziekenhuis gaan lukte via de trap, terugkeren niet. „Het was De Mandel die in een oplossing had moeten voorzien. Er zat uiteindelijk niks anders op dan de brandweer te bellen. Er werden duidelijke afspraken gemaakt.” Na het ontslag uit het ziekenhuis stond de brandweer op het Polenplein paraat. „Met de rolstoel ging het echt niet om boven te geraken. Er zat niks anders op dan de elevator in te schakelen.”

Verder niks dan lof voor de vriendelijke brandweermannen. „Heel sympathieke mensen. Echt, ze verdienen een pluim.”
„Er was een belangrijk stuk in de lift defect”, zegt Brecht Vermeulen, directeur van de sociale bouwmaatschappij De Mandel. „De firma die de lift herstelde, moest wachten op dat stuk. Dat liet een paar weken op zich wachten. We verontschuldigen ons voor het ongemak.” (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 7 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier