Brandweer komt tussen voor achtergelaten slaapzak

's Nachts proberen de soldaten zich bij vriestemperaturen te verwarmen in hun slaapzak. Die kregen ze pas na de eerste koude nachten. Een helikopter dropte de slaapzakken en warme dekens zodat de soldaten toch enig 'slaapcomfort' zouden hebben. © REUTERS/Goran Tomasevic
Redactie KW

De brandweer van Middelkerke heeft zondagavond, op paaszondag, een tijdlang gezocht naar de oorzaak van rookontwikkeling of beginnende brand onder de ‘Parking Tennis’ in de Zilvermeeuwenlaan in Westende-Bad.

Er kwam verdacht veel rook uit de verluchtingskokers van de ondergrondse parkeergarages. De brandweer van Middelkerke kwam ter plaatse, de straat rond de parking werd afgesloten en er werd een speurtocht georganiseerd in de parkeergarages naar de oorzaak van de rookontwikkeling. Dit leverde in eerste instantie niets op, maar na een klein uur zoeken werd de oorzaak uiteindelijk gevonden.

Slaapzak in kruipruimte

Een slaapzak, in een kruipruimte onder de hoofdinrit van de garage had vuur gevat en verspreidde de rook, die zich via allerlei kokers een weg zocht naar buiten. Van wie de slaapzak was en hoe die vuur heeft gevat is niet geweten. Gedurende de interventie konden geen wagens in of uit de garage.

(JT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 9 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier