Brandweer heeft nog geen opvolger voor Paul Victoor

Redactie KW

Er is nog geen opvolging voor waarnemend brandweercommandant Paul Victoor van Ieper. Normaal gezien moest Paul Victoor eind juni van dit jaar al met pensioen gegaan zijn, omdat hij de leeftijdsgrens van 60 had bereikt. Maar omdat er geen opvolger was, kreeg hij per uitzondering een verlenging tot eind dit jaar. Maar de opvolging is nog altijd niet geregeld. Daarom stelt burgemeester Luc Dehaene nu voor om Paul Victoor nog maximaal drie maand langer waarnemend brandweercommandant te laten zijn, tot eind maart.

Een andere brandweerofficier, Rik Vandekerckhove, is ondertussen de opleiding voor bevelhebber aan het volgen. In januari moet hij zijn examen afleggen. Indien hij slaagt, kan hij in de gemeenteraad van februari al benoemd worden. Indien hij niet slaagt, mag hij in februari herexamens maken. En dan kan hij in maart benoemd worden. Als hij niet zou slagen in het herexamen, blijft het probleem bestaan.

De gemeenteraad heeft, toen Paul Victoor waarnemend bevelhebber werd, het organiek reglement van de Ieperse brandweer gewijzigd: het bepaalt dat een vrijwilliger de leiding van het korps op zich moet nemen. Binnenlandse Zaken heeft dat echter al tot drie keer toe afgekeurd. Burgemeester Dehaene hoopt dat deze beslissing van de gemeenteraad ondertussen ook door Binnenlandse Zaken aanvaard zal worden. Want als dit niet gebeurt, dan mag Rik Vandekerckhove nog slagen in zijn examen, ook dan kan hij geen brandweercommandant worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier