Brandweer Diksmuide opgeroepen voor interventie bij stikstoftanks

Redactie KW

De brandweer van Diksmuide is zondagmorgen opgeroepen voor wat een risicovolle opdracht kon betekenen. Een buurtbewoner had in de nabijheid van twee opslagtanks met vloeibare stikstof het geluid van ontsnappend gas gehoord. Gelukkig bleek het gewoon een lek in een persluchtleiding.

Zondagmorgen 22 augustus omstreeks 8.35 uur werd de brandweer van Diksmuide opgeroepen naar de nijverheidsgebouwen van de nv Clametal in de Fabrieksstraat. Een buurtbewoner sloeg alarm nadat hij een geluid had opgemerkt in de nabijheid van de twee opslagtanks. Deze voorraadtanks aan de gevel van het metaalbedrijf waren gevuld met vloeibare stikstof. De brandweermannen waren zeer snel ter plaatse, want de brandweerkazerne is gelegen aan de achterkant van de metaalfabriek.

Voorzorgsmaatregelen

Brandweerluitenant Gino Crombez nam meteen de nodige voorzorgsmaatregelen om het verstikkingsgevaar te vermijden. Eens binnen werd evenwel vastgesteld dat de lekkage afkomstig was van een breuk in de gewone persluchtleiding. De leiding met het defect werd onmiddellijk afgesloten. De politiezone Polder verleende eveneens haar medewerking aan de opdracht die mogelijk aan gevaren was verbonden.

(DD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 27 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier