Brandweer Deerlijk zal signalisatiewagen voortaan sterker bemannen

Redactie KW

Moeten er meer brandweermannen worden ingezet bij grote ongevallen, dan nu gebeurt? Het is een vraag die sommigen hulpverleners zich stellen, na het zware ongeval van afgelopen weekend in Deerlijk op de E17. Daar kwam een brandweerman om het leven, toen hij werd aangereden terwijl hij signalisatie plaatste, voor een ongeval dat net daarvoor was gebeurd.

Sinds enkele jaren hebben sommige brandweerkorpsen, zoals dat van Deerlijk, een speciale signalisatiewagen, net om het verkeer na ongevallen veiliger te laten verlopen. Die bewuste nacht waren er twee brandweermannen die de signalisatie plaatsten op de E17, een standaardprocedure. De brandweercommandant van Deerlijk wil nu voortaan zijn signalisatiewagen met vijf brandweerlui bemannen. Vier die de signalisatie plaatsen, en één iemand die alles in de gaten houdt.

Rouwregister

De brandweervereniging wijst erop dat de standaardprocedure geen verplichting is, en dat korpsen die lokaal zelf kunnen invullen. Zo zou er, in een regio zoals Deerlijk met een grote snelweg in de buurt, een nauwere samenwerking kunnen zijn met lokale politie, om het verkeer te leiden na ongevallen.

Het brandweerkorps van Deerlijk krijgt intussen psychologische begeleiding. In het gemeentehuis van Deerlijk ligt ook een rouwregister.

(BS/MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier