Brandstichting, vandalisme en inbraken houden Hollebeke in de ban

Redactie KW

De inwoners van Hollebeke hebben de schrik goed te pakken, na de containerbrand bij het Chirolokaal – aangestoken, zo blijkt -, inbraken en vandalisme. „Hollebeke wordt momenteel geterroriseerd”, zegt Tony Wyckaert van de Chiro.

„De vragen over wie en waarom blijven”, zegt Tony Wyckaert, volwassenenbegeleider van de Hollebeekse Chiro. „We kunnen een oogje in het zeil houden en vensters en deuren gesloten houden, maar meer kunnen we echt niet doen. Weet je: er gebeuren de laatste tijd vreemde dingen in Hollebeke. De brandstichting en een aantal andere vandalenstreken houden de inwoners bezig.”

Diefstallen

Tijdens de nacht van de brand werden ook enkele planken bij het gezin Dedeurwaerdere in de Eekhofstraat 3 afgerukt. Ze werden teruggevonden op het speelplein van het Chirolokaal. Half oktober werd ingebroken bij Marissa Claeys van café De Welkom. „Er werd bij ons een flatscreentelevisie van nog maar twee maanden oud gestolen”, zegt Marissa. „Twee weken later stelden we opnieuw een poging tot inbraak vast.”

In café De Slachter, dat momenteel leeg staat, werd eveneens gepoogd om in te breken. Vorige week stelde Johan Pannecoucque uit de Wielewaalstraat 3 vast dat men getracht had in zijn lichte bestelwagen in te breken. (dvdb)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 20 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier