brandstichting in huis met vijf slapende kinderen

Redactie KW

In Oudenburg is vrijdagnacht brand gesticht aan een woning in de Ettelgemstraat. Het gaat om het huis van een bekende cafébaas in Oudenburg. Op het moment van de feiten lagen z’n vijf kinderen in het huis te slapen. Kort na de feiten werd een man opgepakt, de onderzoeksrechter in Brugge heeft die intussen laten beschikken, maar onderzoekt de zaak verder.

In Oudenburg is vrijdagnacht een
man opgepakt, nadat hij een woning probeerde in brand te steken. Op dat ogenblik lagen vijf mensen, waaronder vier kinderen, in het huis te slapen. De onderzoeksrechter heeft de man intussen laten beschikken, maar onderzoekt de zaak verder.

De man was iets voor 1 uur met een jerrycan naar de woning in de Ettelgemstraat getrokken, en stak de benzine in brand. Op dat moment arriveerden net de bewoners van het huis, de uitbater van café Doppertje in Oudenburg. Hij kon de brand snel blussen, en zo erger voorkomen.

De dader kon even verderop door agenten van politiezone Kouter ingerekend worden, en wordt zaterdag ondervraagd over zijn motief. Intussen mocht de man, na ondervraging beschikken, er zijn te weinig bewijzen om hem verder aan te houden. Het parket van Brugge onderzoekt de zaak wel verder.

Volgens de cafébaas, die sinds vijf jaar z’n zaak in Oudenburg heeft, wordt hij al die tijd gepest, en werd er eerder al geprobeerd om brand te stichten. De man overweegt om z’n zaak te sluiten.

Klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier