Brandstichter slaat toe bij Oxygen Fitness in Kortrijksesteenweg

Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag sloeg een brandstichter toe in de Kortrijksesteenweg. Het was even na 2 uur toen deze morgen een toevallige passant ter hoogte van de zijgevel van het fitnesscentrum Oxygen een brandgaard ontdekte.

Meteen bracht de man de politie en brandweer op de hoogte waardoor het vuur snel kon geblust worden. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de brandstichter een PMD zak die aan de zijkant van fitnesscentrum stond opgesteld vuur deed vatten.

Clubmanager Wendy Ovaere bevestigt dat PMD zakken van het fitnesscentrum steeds aan de zijmuur worden opgesteld om zo reukhinder te voorkomen in het fitnesscenter zelf. Gezien de feiten die zich afgelopen nacht afspeelden zal het fitnesscentrum nu naar een oplossing zoeken om in de toekomst te vermijden dat zakken daar nog worden geplaatst.

Door de brand werd ondermeer een eetzaaltje vernield. Ook vorige week was er reeds in de buurt waar de feiten zich afspeelden afgelopen nacht een brandstichting. Toen ging 15 meter sparrenhaag in de vlammen op. Uit onderzoek is toen gebleken dat het vuur werd aangestoken door papier in brand te steken. Of het om dezelfde daders gaat, zal het onderzoek die de politie voert moeten uitwijzen. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier