Brand vernielt haag in Zannekinstraat

Redactie KW

Bewoners uit de Zannekinstraat – dicht bij het Elf-Juliplein in Wervik – werden omstreeks half drie opgeschrikt door een brandende haag. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand beperken tot de haag.

Voor de brandweer ter plaatse kwam, hadden eigenaars al preventief het aanpalende tuinhuis nat gespoten.

“Je staat machteloos tegen zoveel vuur”, zegt eigenaar Ronny Penninck. “Gelukkig sloegen de vlammen niet over naar onze woning. Dat zou pas een ramp zijn geweest. We waren ons van geen kwaad bewust. Mijn echtgenote en ik sliepen net als mijn zoon Matthias, mijn dochter Delphine en haar vriend als een roos.”

“We hebben alvast niets verdachts gehoord. Ik vrees dat het om brandstichting gaat want onze vijverpomp, dicht tegen de haag opgesteld, was niet eens in werking. Dus van kortsluiting is er geen sprake en bovendien hadden we geen problemen met de electriciteit. Wat bezielt de daders om ons zo te treffen? Wellicht zullen we het nooit weten”, aldus de aangeslagen eigenaar.

Dit artikel verschijnt in een uitgebreide versie van Krant van West-Vlaanderen (Editie Weekbode Leie) van 21 augustus 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier