Brand vernielt diepvriesopslagbedrijf

Redactie KW

Een brand heeft zaterdagochtend omstreeks 9.30 uur het diepvriesopslagbedrijf Barias langs de Roeselarestraat in Moorslede in de as gelegd.

Een loods met diepvriesproducten ging volledig in de vlammen op. Zaakvoerder Benedikt D’Hulster ( 48 ) was in de loods met enkele arbeiders bezig aan het schilderen. De man gaf de arbeiders van een onder-aanneming de opdracht om nog andere onderhoudswerkjes uit te voeren.

Ontploffing

Buiten zag men plots rook uit de loods opstijgen. Ze keerden terug om het ontstane vuur met blussapparaten in de keuken van de loods te bestrijden, maar het vuur nam echter snel uitbreiding. Plotseling ontstond er een zware ontploffing waardoor Benedekt D’Hulster door het vuur werd getroffen.De man werd met zware branden in de derde graad naar het ziekenhuis overgebracht. De ontstane vlammenzee zette de hangar met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter in lichte laaie. Bij de aankomst van de brandweer van Moorslede stond de loods in lichtelaaie. Het alleen blussen bleek onbegonnen werk, zodat Commandant Louagie Filip de hulp inriep van het korps uit Roeselare die met hun nieuwste elevator en het kanon ter plaatse het vuur kon bestrijden. Door het koude vriesweer vreesde men voor watertekort. Daarop beslistte Regio-commandant Donald Witthouck om nog andere korpsen op te roepen. Alle beschikbare tankwagens van Izegem, Ardooie, Staden, Ledegem en Hooglede werden ter plaatse gestuurd om hulp te bieden.

Rookontwikkeling

Er ontstond zich een zware rookontwikkeling die in de richting van Moorslede afdreef. De politie riep op om alle ramen en deuren te sluiten. De rook was gelukkig niet giftig. In de getroffen hangar stonden diepvriesgroenten en vlees opgeslagen die totaal zijn vernield.

Nabluswerken

Een nabij gelegen villa kon worden gevrijwaard. De brand is ondertussen onder controle. De nabluswerken zullen wellicht nog enkele uren duren. De loods is eigendom van het nabijgelegen diepvriesopslagbedrijf D’hulster, maar dat wordt verhuurd aan Barias. (Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier