Brand vernielt bovenverdieping van villa in Rumbeke

Redactie KW

Het was omstreeks 18.30 uur vrijdagavond toen de bewoners van een villa in de Palfrenierstraat in Rumbeke de brand op de bovenverdieping opmerkten. Een echtpaar en zijn 2 kinderen konden op tijd de woning verlaten.

De bewoners hoorden vrijdagavond ineens gekraak en stelden tezelfdertijd een sterke brandgeur vast. Bij nazicht bleek dat de hele bovendieping in lichterlaaie stond.

De bewoners – een man en een vrouw en hun 2 kinderen – konden zich op tijd uit de woning redden. De brandweer was heel snel met alle middelen ter plaatse.

De vrouw wou nog proberen om wat huisraad uit de brandende woning te halen, maar werd door buren tegengehouden. Beneden was er immers al te veel rook in de woning.

De vlammen sloegen metershoog boven het dak.Na enige tijd had de brandweer het vuur onder controle. Nog de hele avond moet worden nageblust. Het vuur is vermoedelijk ontstaan op de zolderverdieping. Kortsluiting wordt niet uitgesloten.

(JB, foto’s JB)

Brand vernielt bovenverdieping van villa in Rumbeke

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 20 januari 2012 en vanavond op Focus & WTV vanaf 18u30

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier