Brand vernielt appartement boven café

Redactie KW

Donderdagochtend heeft een hevige brand gewoed boven praatcafé Kameleon op het Handzameplein. Het woongedeelte op de bovenverdieping brandde volledig uit, terwijl het café zelf vooral waterschade opliep.

Door de enorme hitte in het pand slaagde de brandweer van Kortemark er aanvankelijk niet om langs voor binnen te raken. Ze wisten zich via de achterkant een toegang te verschaffen. Plots deed een hevige steekvlam de brand versnellen en uitbreiden. Ze konden niet voorkomen dat de bovenverdieping volledig werd vernield, maar ze vrijwaarden wel het cafégedeelte – dat weliswaar serieuze waterschade opliep – en de aanpalende apotheek.

„Voor ons is dit toch een drama”, vertelt uitbater Frans Bohez aangeslagen. „Doordat we vlug ter plaatse waren hebben we gelukkig wel nog de stoelen uit het café kunnen halen en die van de vlammen redden, maar sowieso betekent dit voor ons een groot economisch verlies. Voor jonge starters als ons komt zoiets hard aan. Je wenst het niemand toe.” (MS-FJA/Foto Kurt)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 15 januar 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier