Brand legt loods in Haringe in de as, eigenaar raakt verbrand

Redactie KW

(UPDATE 2) Woensdagmiddag, rond 14.30 uur ontstond een erg zware loodsbrand op de hoeve van Bert Maes en Anja Goudeseune langs de Moenaardestraat 68 in Haringe bij Poperinge. Hierbij liep uitbater Bert Maes (32) brandwonden op.

De aanwezige koeien konden bevrijd worden. De grote loods werd totaal vernield.In de loods was onder meer stro gestapeld, dat zorgde voor een enorme rookontwikkeling die van kilometers ver zichtbaar was. De vlammen sloegen onmiddellijk door het dak. Ook een landbouwtractor werd volledig vernield. De koeien die verbleven in de aanpalende stallingen onder hetzelfde dak, konden tijdig bevrijd worden. De brandweer Zuid-IJzer kreeg de steun van het korps uit Poperinge om de vlammen te lijf te gaan. Gelukkig kon men water pompen uit een weideput in de omgeving van de loods.

Eigenaar gewond

De landbouwer liep brandwonden op aan het hoofd, beide benen en de rechterarm. Hij werd door de ambulanciers van Zuid-IJzer ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Tevens kreeg hij zuurstof, omdat hij door de rook bevangen was. Later werd hij meegenomen voor verdere verzorging. De brandweer bleef nog uren ter plaatse om na te blussen.

(AHP/FTMD)

Brand legt loods in Haringe in de as, eigenaar raakt verbrand

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie West) of in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier