Brand in woning in Roeselare fataal voor bejaard koppel

Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een korte maar hevige woningbrand in de Kwarteldreef in Roeselare het leven gekost aan een bejaard koppel.

De buurman hoorde plots wat gestommel en dacht dat er iemand in huis was, maar bij nader toezicht was er niets aan de hand. Vijf minuten later drong er een sterke brandgeur het huis binnen. Meteen sloeg de man alarm.

Toen hij buitenkwam zag hij hoe er hevige rook door alle vensters van het hoekhuis van het bejaarde echtpaar. De rook was ook zijn woning binnengedrongen. De buurman evacueerde zijn twee kindjes en zijn vrouw uit zijn eigen woning.

De brandweer had het vuur spoedig onder controle en kon alleen nog nablussen. Het huis werd doorzocht en op de bovenverdieping vonden ze het lichaam van de bejaarde man. Hij was nog opgestaan maar was ineen gezakt. Zijn 80- jarige vrouw lag nog in bed met verstikkingsverschijnselen.

Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is in de loop van de ochtend aan haar verwondingen overleden. Hoe het vuur is ontstaan, is onduidelijk, maar mogelijk kwam het door een kortsluiting van tv-modem of een platenspeler in de woonkamer, liet het parket van Kortrijk intussen weten. Het huis is voorlopig onbewoonbaar.

(JB, foto’s JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Brand in woning in Roeselare fataal voor bejaard koppel

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier