Brand in varkensstal kost tiental dieren het leven

Redactie KW

Maandagavond brak omstreeks 19.30 uur brand uit in een varkensstal op een landbouwbedrijf langs de ‘Westhoek’ in Alveringem, op het grondgebied van deelgemeente Hoogstade.

De brandweer van Veurne die toevallig op oefening was in de kazerne was daardoor in een mum van tijd ter plaatse. Ondertussen werd ook de brandweer van Lo-Reninge opgeroepen omdat er een grote rookontwikkeling was ontstaan die van ver te zien was.

Vuur snel onder controle

Door het snelle optreden van de twee brandweerkorpsen kon de vuurhaard snel worden gelokaliseerd en werd een verdere uitbreiding van de vlammen voorkomen. Eén compartiment van de grote varkensstal leed evenwel grote schade en daarbij lieten een tiental varkens het leven, waarschijnlijk zullen er nog een zelfde aantal moeten worden afgemaakt. Het vuur woedde in een ruimte tussen de zoldering en het dak van de stal. Enkele ogenblikken voordien sloeg de electriciteit uit, waarna er een grote rookontwikkeling ontstond. Waarschijnlijk is de oorzaak van de brand te zoeken in een kortsluiting.

(JT voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier