Brand in Pastoriestraat mogelijk aangestoken(Update)

Redactie KW

Dinsdagnacht heeft een brand een woning in de Pastoriestraat vernield. De bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsmoeilijkheden. Het parket sluit kwaad opzet niet uit.

Rond 23 uur kreeg de brandweer een oproep voor een brand in de Pastoriestraat. De kleine arbeiderswoning bevindt zich op het smalle uiteinde van de straat en is niet bereikbaar met een auto, laat staan met een brandweerwagen. De brandweer, die heel vlug ter plaatse was en de brand vrij snel onder controle had, ondervond hierdoor geen moeilijkheden. „De brandweerwagen kon tot op een vijftigtal meter van de woning komen. Onze hoge druk slangen zijn 80 meter lang. Geen probleem dus”, zegt commandant Frank Vanhixe, die als een van de eersten ter plaatse was. „Het was net geen uitslaande brand, wel een volontwikkelde brand, zoals wij dat noemen”, aldus de brandweercommandant. „De woning was niet meer te redden.”

„De woning is duidelijk onbewoonbaar. In overleg met het OCMW zal gezocht worden naar een woonst voor de alleenstaande man”, vertelt burgemeester Bart Halewyck. De politie stuurde een branddeskundige ter plaatse om de oorzaak te achterhalen. Er is een vermoeden van brandstichting. (AN)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 26 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier