Brand in loods technische dienst in Alveringem

Redactie KW

Dinsdagavond is brand ontstaan in een loods van de Technische Dienst in de Oude Fortemstraat, in het centrum van Alveringem. Een Ford tractor, die enkele uren voordien in de loods was geplaatst, vatte vuur en vulde de loods met een verstikkende rook.

Buurtbewoners en schepen Johan Albrecht werden gealarmeerd door een doordringende geur van rubber en zagen rook van onder de toegangspoort komen. De brandweerkorpsen van Veurne en Lo-Reninge kwamen ter plaatse maar konden de tractor niet meer redden. Gelukkig breidde de brand zich niet verder uit, want naast de tractor stond nog tal van ander materiaal van de gemeente binnen in de loods, waaronder één vrachtwagen en een splinternieuwe zoutstrooier. Ook tafels, stoelen en ander brandbaar materiaal waren er opgeslagen.

Nieuwe batterij de oorzaak?

Een vrachtwagen van de gemeente trok de volledig uitgebrande tractor naar buiten, zodat de brandweer nog verder kon nablussen. De tractor had pas een nieuwe batterij en was in de voormiddag nog voor onderhoud naar een garage geweest. Door het vlug opmerken van de brand werd voorkomen dat de loods en veel materiaal van de gemeente beschadigd raakten.

(JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier