Brand in Kortrijks gerechtsgebouw door defecte airco

Redactie KW

In Kortrijk is donderdagavond brand uitgebroken in het gerechtsgebouw. Er vielen geen gewonden. Er is vooral schade aan servers, waardoor de werking van de rechtbank vandaag lam gelegd werd.

Een defect aan een mobiele airco in het serverlokaal heeft dus de brand veroorzaakt in het oude gerechtsgebouw. De brand ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. De brandweerkorpsen van Kortrijk, Kuurne en Zwevegem kwamen ter plaatse. Omdat de derde verdieping gevuld was met een dikke rook, werd meteen duidelijk dat het probleem zich daar situeerde. Een helikopter van de federale politie circuleerde een tijdje rond het gebouw in de Burgemeester Nolfstraat om vanuit de lucht eventueel smeulende brandhaarden op de zolderverdieping op te sporen. In het gebouw zijn onder meer het parket en de rechtbank van eerste aanleg gevestigd.

Vandaag

Technici waren van de voormiddag druk bezig om de servers te reinigen in de archiefruimte. Een aantal papieren dossiers zijn sowieso verloren, maar het gaat om oude zaken. Maar de servers zitten onder een laag roet, en leggen momenteel de werking van het gerecht lam. De ruim honderd medewerkers van het parket en de griffie mochten vanmiddag dan ook naar huis.

(BELGA/BS/ NSK)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier