Brand in Japans restaurant in Harelbeke

Redactie KW

Omstreeks kwart voor zes maandagavond is brand uitgebroken in het Japans restaurant Izakaya in de Kortrijksesteenweg 329 in Harelbeke. Twee personen raakten bevangen door de rook.

Omstreeks 17.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand in het Japans restaurant Izakaya. “Wij kregen de situatie snel onder maar desondanks was het eigenlijk al te laat”, vertelt commandant Armand Dendievel. “De brand was bij onze aankomst al een tijdje aan het smeulen. Het vuur of de rook werd laat ontdekt waardoor ook wij niet meteen werden gealarmeerd”.

Accidenteel

Vooral in de keuken, de eetzaal en aan de bar is de schade groot. Vast staat dat de deuren van Izakaya een tijd gesloten zullen blijven. Volgens de branddeskundige van het parket in Kortrijk ontstond het vuur aan de zekeringkast.

In de zaak was op het moment van de feiten niemand aanwezig. Maandag is de wekelijkse sluitingsdag. Twee mensen, die boven Izakaya wonen, werden bevangen door de rook en naar het ziekenhuis overgebracht. Na verzorging mochten ze het ziekenhuis verlaten.

(BS-foto LO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier