Brand in Japans restaurant in Harelbeke was accidenteel

Redactie KW

Er is geen kwaad opzet gemoeid met de brand die maandagavond woedde in een Japans restaurant in het West-Vlaamse Harelbeke. Zo oordeelde de branddeskundige van het parket in Kortrijk. Het vuur ontstond aan de zekeringkast.

De brandweer van Harelbeke kreeg maandag omstreeks 17.30 uur een oproep voor een brand in het Japanse restaurant Izakaya op de Kortrijksesteenweg. “We werden pas heel laat verwittigd waardoor wij er vanuit gaan dat het vuur al geruime tijd aan het smeulen was”, vertelt brandweercommandant Armand Vandievel. “Toen wij aankwamen was de hele benedenverdieping gevuld met rook.”

Niemand aanwezig

Op het moment van de brand was niemand aanwezig in de zaak. De uitbaters hadden gepoetst. Toen ze in de namiddag hun kind van school haalden, merkten ze bij hun thuiskomst de dikke rookwolk op. De echtgenote en het 7-jarig kind van uitbater Chung L. werden bevangen door de rook en voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Vooral in de keuken, de eetzaal en aan de bar is de schade groot. Vast staat dat de deuren van Izakaya een tijd gesloten zullen blijven. Volgens de branddeskundige van het parket in Kortrijk ontstond het vuur aan de zekeringkast.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier