Brand huis in Roeselare: bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting

Redactie KW

In Roeselare heeft een uitslaande brand in de nacht van vrijdag op zaterdag een woning in de Meensesteenweg vernield. De bewoner raakte daarbij lichtgewond. Hij is op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond huis aangehouden.

De 45-jarige bewoner van het huis in de Meensesteenweg in Roeselare is zaterdag in de vooravond aangehouden. Volgens het parket van Kortrijk ontkent de man brandstichting. Maar de branddeskundige, die tot in namiddag het huis heeft onderzocht, heeft minstens 3 brandhaarden gevonden.

Ruzie

De bewoner, die bij de brand alleen was in de woning na een ruzie met zijn partner, beweert dat hij in slaap is gevallen met een brandende sigaret. Hij raakte door de geïntoxiceerd en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Onbewoonbaar

De bewoner had in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.30 uur zelf de brandweer verwittigd. Na een uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. Het huis is door de brand zo goed als onbewoonbaar.

(Belga, JG, foto’s JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier