Brand bij vinylproducent

Redactie KW

In een productiehal van vinylproducent IVC in de Industrielaan in Avelgem is woensdag omstreeks 10 uur brand ontstaan.

Vier arbeiders werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gevoerd. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. Een snel optreden van de brandweer van Avelgem en Zwevegem kon erger voorkomen.

“De productiehal van zo’n 10.000 m2 was in rook gehuld toen we aankwamen”, vertelt brandweercommandant Paul Corne van Avelgem. “Omdat de brandhaard zich diep in de hal situeerde en op een bepaald moment het vuur door het dak sloeg, hebben we het korps van Zwevegem erbij geroepen. Uiteindelijk kregen we de brand nog snel onder controle.”

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. “Waarschijnlijk ligt het probleem bij de infraroodogen aan de getroffen machine, maar een deskundige moet dit verder onderzoeken”, zegt productiedirecteur Stefaan Duyck. Vijfentwintig mensen, de arbeiders die aan de machine werkten, werden uit de hal geëvacueerd. Vier onder werden naar het ziekenhuis gevoerd met lichte ademhalingsproblemen, maar zijn inmiddels terug ontslagen. Bij IVC, dat vinyl-vloerbekleding produceert, werken 250 mensen. De brand heeft geen invloed op de productie.


(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier