Brand bij renovatiewerken aan AZ Damiaanziekenhuis in Oostende

Redactie KW

De brandweer van Oostende werd zaterdagmorgen opgeroepen voor een brand in het AZ Damiaanziekenhuis campus Heilig Hart. Even werd gevreesd dat de brand plaatsvond in het nieuwbouwziekenhuis dat in het najaar opent, maar ter plaatse bleek het om een bestaande vleugel van het ziekenhuis te gaan waar afbraakmateriaal had vuur gevat bij renovatiewerken. Twee werknemers raakten bevangen door de rook.

De brand ontstond rond 10 uur in de vleugel van het ziekenhuis langs de Konterdamkaai dat straks gerenoveerd wordt. Op de gelijkvloerse verdieping zijn bij voorbereidingswerken vonken overgeslagen op afbraakmateriaal dat onmiddellijk vuur vatte en voor een hevige rookontwikkeling zorgde. De brandweer van Oostende was snel ter plaatse en kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar het gebouw. Voor de nieuwbouw was er geen gevaar.

Twee werknemers, die het vuur zelf al probeerden te blussen met een slang vanop de eerste verdieping, raakten bevangen door de rook en moesten verzorgd worden in de ziekenwagen. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot het afbraakmateriaal dat door de brandweermannen werd verwijderd.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier