Bram en Kiani in King of Snow op TMF

Redactie KW

Oostendenaren Bram Vandamme (19) en Kiani Hallumiez (20) dingen deze winter mee naar de titel King of Snow in het gelijknamige programma van TMF.

TMF ging deze zomer al op zoek naar de King of Surf, maar deze winter is het dus de beurt aan de snowboardfanaten. Eind november vertrokken tien kandidaten samen met presentator Otto Jan Ham naar het Franse Tignes waar hen een week lang loodzware proeven te wachten staan. Ter plekke worden ze gecoacht door professionele boarders.

„Ik heb wel heel wat bijgeleerd tijdens de week van King of Snow”, vertelt Bram. „Niet alleen nieuwe tricks met mijn board, maar ook in verband met media. Ik studeer communicatiewetenschappen en ben heel dankbaar voor de contacten dat ik heb kunnen leggen tijdens King of Snow.”

Voor Kiani liep King of Snow echter fout af. „De TMF-medewerkers hadden ons wat zitten opjutten net voor de allereerste snowboardopdracht”, vertelt Kiani. „Ik was de eerste om te starten en wou wat voor spektakel zorgen. Mijn skibril was echter wazig en bij de eerste jump ben ik keihard gevallen. Ik was door de zware klap even buiten westen en werd met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Mijn heup en mijn been waren uit de kom, mijn gewrichtsbanden waren gescheurd en bovendien had ik een halve klaplong. De rest van de week heb ik in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Dit was enorm frustrerend…” (KG)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 26 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier