Brakke Grond haalt slag thuis

Redactie KW

Er komt geen bijkomende verkaveling in de groenzone de Brakke Grond. Het Koekelaarse schepencollege vergaderde gistermiddag over het thema. Het college wou eerder het RUP in die zin aanpassen om de groenzone van één hectare om te zetten in woonzone.

De inwoners van de wijk richtten meteen een actiecomité op, ‘Red de Brakke Grond’. Burgemeester Patrick Lansens (SP.A) geeft meer uitleg over de nieuwe beslissing van het schepencollege: “Het college heeft na lang beraad beslist om het advies van de Gecoro te volgen en dus af te zien van de realisatie van een bijkomende verkaveling in de groenzone grenzend aan de bestaande verkaveling Brakke Grond.”

Centrale groene ruimte

“Het college kan begrip opbrengen voor bepaalde, maar zeker niet alle, argumenten van het actiecomité”, gaat hij verder. ” Het belangrijkste argument is dat het toekomstgericht geen slechte zaak is de bestaande groenzone te behouden als centrale groene ruimte voor de bestaande verkaveling de Brakke Grond én voor een latere nieuwe verkaveling richting Hovaerestraat.”

Opgelucht

Andy Vermaut, de secretaris van het actiecomité, reageerde verheugd. “Het bewijs is geleverd. Mensen die nu nog zeggen dat actie voeren geen nut heeft en dat we er toch niet in zouden slagen, zijn er aan voor de moeite. Het is heel positief dat de burgervader en zijn schepenen oren hebben gehad naar onze argumenten. De Gecoro heeft de voorzet gegeven en het gemeentebestuur heeft voor ons een prachtige goal gescoord. Dit is voor iedereen een opsteker. Nu gaan we voort werken om de Brakke Grond definitief te laten beschermen als parkzone.” (Paul Cobbaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 12 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier