Boze oppositie in Tielt : “Meerderheid zet eigen diensten in de wind”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

SP.A en Open VLD, de twee oppositiepartijen in de gemeenteraad, zijn boos. “De meerderheid wordt betaald om de continuïteit te verzekeren. Door een aantal belastingen niet voor te leggen, voert men obstructie.”

De niet-voorlegging van een aantal belastingen en retributies – onder meer op de afgifte van adminstratieve stukken (identiteitskaarten,…) – door de huidige bestuursmeerderheid zinde de oppositie totaal niet. Tijdens de raad zelf bleef de discussie donderdagavond nog binnen de perken, na afloop werden een aantal registers opengetrokken.

“Het toont de sfeer die er momenteel heerst”, aldus Els De Rammelaere (N-VA), huidig schepen en straks burgemeester van de nieuwe bestuurscoalitie N-VA&Open VLD en SP.A-Groen. “Alle belastingen waren geagendeerd, tot CD&V besliste een aantal toch niet op de agenda te zetten. We hadden op een andere behandeling gehoopt.”

“De huidige meerderheid trekt zich niks aan van mogelijke rechtsonzekerheid”, duidt Simon Bekaert (SP.A). “Ze worden betaald om de continuïteit te waarborgen. Men voert echter obstructie en zet de eigen diensten in de wind. Men had 18 jaar om de belastingen te hervormen, men deed niks.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier