Bovengronds parkeren wordt duurder

Redactie KW

Bovengronds parkeren wordt in Brugge flink duurder. Dat maakte burgemeester Patrick Moenaert bekend op een persconferentie naar aanleiding van het nieuwe mobiliteitsplan dat op 15 oktober in voege treedt.

Voor het eerste uur moet men van dan af 1,80 euro betalen en voor het tweede uur 2,40 euro. Nu geldt in Brugge een eenheidsprijs van 1,40 euro per uur.

Ook het aantal bovengrondse betalende parkeerplaatsen wordt ruim verdubbeld van 826 plaatsen naar 1.713 plaatsen en in sommige wijken zal moeten worden betaald van 9 tot 22 uur, ook tijdens de weekends.

De maatregelen worden genomen om het kortparkeren te bevorderen, aldus burgemeester Moenaert. Het is de bedoeling dat wie langer dan twee uur in Brugge wil vertoeven gebruik maakt van de ondergrondse parkings waar men 1,40 euro per uur betaalt, met een maximum van 8,70 euro per dag. In de Parking Station betaalt men slechts 0,50 euro per uur, met een maximum van 2,50 euro per dag. Daarnaast zijn er nog de randparkings waar gratis kan worden gepakeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier