Bouwwerken stadskantoor Torhout van start op 12 maart

Redactie KW

Op maandag 12 maart is het zover : de bouwonderneming Antwerpse Bouwwerken start met het optrekken van het nieuwe Torhoutse stadskantoor op de hoek van de Aartrijkestraat met de Karel de Goedelaan. Het eigentijdse complex met drie bouwlagen en een ondergrondse personeelsparking verrijst vooraan in het stadspark.

Dat park wordt na de zomervakantie volledig heraangelegd met inbegrip van het aanplanten van een nieuwe treurwilg. Uiteraard zullen de bouwwerkzaamheden flink wat hinder veroorzaken. “Wegomleggingen en ongemakken zijn helaas onvermijdelijk”, zegt schepen van Stadspatrimonium Servais Deroo nu vrijdag in De Weekbode Torhout. “Maar na twee jaar doorbijten zal het resultaat bijzonder mooi en functioneel zijn.”

Hinder voor het verkeer

De lange, smalle parking tussen de Aartrijkestraat en het stadspark wordt volledig als werfzone ingenomen. Dat betekent dat er tijdens de bouwwerkzaamheden 62 parkeerplaatsen verloren gaan. Tijdens de uitvoering van het project wordt de Karel de Goedelaan tussen de Bruggestraat en de Aartrijkestraat in beide richtingen voor fietsers afgesloten. Voor hen is er een alternatieve en veilige fietsroute tussen de Aartrijkestraat en de Bruggestraat voorzien. Auto’s mogen wel passeren : met eenrichtingsverkeer vanaf de Bruggestraat.

(JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier