Bouwwerken De Plataan schieten goed op

Redactie KW

De Plataan wordt gevoelig uitgebreid. Er komt een volledig onderkelderde aanbouw van drie blokken zoals het RVT er nu al twee maal vijf in L-vorm kende. Het nieuwe stuk zal – als alles meezit – in mei of juni van 2011 openen. De kostprijs wordt geraamd op 5,1 miljoen euro.

De toegang tot het gebouw zal niet langs de Meensesteenweg zijn – zoals de rest van De Plataan – maar via de Kokelarestraat. Alle mensen die nu in het RVT Ten Bos verblijven, verhuizen daarna naar De Plataan. Daarna krijgt Ten Bos een volledige opknapbeurt.

Nieuwbouw voor dementerenden

Momenteel zijn de werken aan de onderkeldering volop de gang. „De huidige Plataan is ook onderkelderd, maar beschikt enkel over een ‘kruipkelder’ waarin de leidingen zich situeren.” De voorgevel van de nieuwe entiteit steekt wat vooruit ten opzichte van de rest van De Plataan. „Dit om duidelijk aan te geven dat het om een apart gebouw gaat. In de nieuwbouw zullen dementererende bejaarden hun verblijfplaats vinden. Nu zijn die 36 dementerenden op de Van Gogh-afdeling ondergebracht. In de nieuwbouw worden ze opgesplitst in twee leefgroepen van 18 mensen.”

Prijskaartje en timing

Het prijskaartje van de werken bedraagt 5,1 miljoen euro. „We gaan niet boven de raming. Integendeel. We hadden al een meevaller omdat de 6 procent BTW-regeling voor bouwprojecten in de seniorenzorg in 2010 gehandhaafd blijft. Dat hadden we niet meegerekend.” …

(WVS voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Izegem) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier