Bouwwerken crematorium kunnen van start gaan

Redactie KW

Na een beslissing van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Geert Bourgeois kunnen de werken aan nieuw crematorium aan Ambassadeur Baertlaen van start. De minister maakt daarvoor al zeker 1 miljoen euro vrij

De intergemeentelijke vereniging Psilon wachtte nog enkel op de handtekening van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Geert Bourgeois om de bouw van het regionale crematorium definitief te starten.

De ministeriële handtekening is van vrij groot belang, want ze houdt ook de toekenning van de subsidie door de Vlaamse overheid in. Die komt voor 30 procent tussen in het project dat op een investering van in totaal 10 miljoen euro wordt geraamd.

“Normaliter moesten de bouwwerken in oktober aanvangen. Met de komst van de nieuwe Vlaamse regering moest opnieuw worden bekeken wat er binnen het herschikte budget beschikbaar is”, zegt secretaris Jan Sabbe van Psilon. “Voor ons heeft dat geen financiële gevolgen. Enkel de werken lopen nu ietwat vertraging op. De subsidie van 30 procent is principieel toegezegd. Eigenlijk is het enkel nog een formaliteit.”

De bouwwerken zijn al aanbesteed. Zodra de subsidie officieel is toegekend, wordt de aannemer aangewezen. Volgens secretaris Sabbe kan hij de werken al in november aanvangen. “Het is aangewezen om de grondwerken nog voor de winter voltooid te krijgen. Dan zitten we op schema.” (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 30 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier