Bouwvergunning voor parkeergebouw van AZ Groeninge

Redactie KW

Stad Kortrijk heeft AZ Groeninge een vergunning gegeven om een parkeergebouw op campus Kennedylaan te bouwen. Toch wordt een groener initiatief nog onderzocht.

Het Algemeen Ziekenhuis Groeninge is langs de Kennedylaan aan bouwstap twee toe. Daarbij staat niet alleen de bouw van twee volledige en een halve vleugel op het programma, maar ook van een parkeergebouw aan de westelijke zijde, kant Marionetten dus. Maar omtrent dat laatste gebouw rees eind vorig jaar onduidelijkheid: Leiedal en het toenmalige stadsbestuur wilden een groenere oplossing. Maar die is er nog altijd niet.

Stad Kortrijk heeft daarom beslist om een bouwvergunning toe te kennen aan AZ Groeninge voor het bouwen van het geplande parkeergebouw voor 1.850 plaatsen, dat uitbreidbaar tot 2.200 plaatsen. Het gaat om een gebouw van vijf verdiepingen: één ondergronds, vier bovengronds. Het ziekenhuis wacht evenwel nog even af tot een mogelijk – groener – alternatief onderzocht is binnen de randvoorwaarden van budget, timing en flexibiliteit. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier