Bouwverbod Vinkem opgeheven

Redactie KW

Het bouwverbod op bouwgronden aan de rand van Vinkem is vanaf deze week opgeheven. Dat meldt gemeenteraadslid Pascal Sticker van Veurne Plus. Het was een voorstel van zijn partij om de zone uit het besluit te halen dat het dorpszicht van Vinkem beschermt.

Een beschermingsbesluit van 28 januari 1994 beschermt het dorpsgezicht van Vinkem, maar voorziet tevens dat op een perceel van 0,5 hectare geen bouwwerken mogen opgericht worden. Gemeenteraadslid Pascal Sticker meent dat dit bouwverbod echt zijn doel mist :„ De beschermde boerenarbeidershuisjes naast dit bewuste perceel in de Zomerweg zijn echt verwaarloosd.”

Raadslid Sticker wou dat Vlaams minister Bourgeois, bevoegd voor Beheer en Bescherming van Onroerend Erfgoed, dit 16 jaar oud besluit herziet.

„Het maximaliseren van de aanwezige bouwgronden in alle dorpen is een plicht van ons stadsbestuur om de leefbaarheid te garanderen”, zegt Pascal Sticker. „Meer dan een jaar later heeft de bevoegde minister een besluit genomen dat de motie, en dus het voorstel van Veurne Plus, bevestigt. Het gewijzigd beschermingsbesluit is definitief vanaf 9 augustus 2011.

(PSV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier