Bouwvakkers werken klokje rond voor vernieuwd In Flanders Fields

Redactie KW

Op 10 juni gaat het vernieuwde oorlogsmuseum In Flanders Fields in Ieper open voor de Ieperlingen en een dag later voor het grote publiek. Maar wij gingen nu al eens kijken nemen naar de herinrichting waar zoveel van verwacht wordt. Er nu bijna de klok rond gewerkt. En hoewel het museum stilaan vorm krijgt, is het vandaag nog een bouwwerf.

Het lijkt haast ondenkbaar dat het tegen juni goed komt, maar dit moet het nieuwe ‘In Flanders Fields’ worden, het interactief museum over de eerste wereldoorlog in de Ieperse Lakenhalle. Vandaag staat alles nog in de steigers. De werklui trekken houten constructies op waarin binnenkort de multimediabeleving geïntegreerd wordt. Opvallend zijn de hoge houten torens, die de bezoeker voor een korte bezinning uitnodigen.

Op de benedenverdieping van het gebouw komt het kenniscentrum over de eerste wereldoorlog. En dat is al bijna af. Samen met de opslagplaats Potyze, waar grote museumstukken ondergebracht zullen worden, kost het hele project 10,5 miljoen euro.

(S.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Bouwvakkers werken klokje rond voor vernieuwd In Flanders Fields

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier