Bouwvakker slaat seingever in elkaar omdat hij in Eernegem niet van parcours mag

© FOTO GINO COGHE
Redactie KW

Een criterium voor eliterenners zonder contract is donderdagnamiddag in mineur afgelopen in Eernegem. Een seingever, de vader van wielrenner Frederik Toortelboom nota bene, werd er in elkaar geslagen.

De wielerwedstrijd vond plaats op een afgesloten circuit, aangezien het om een criterium ging. Het parcours liep over het industrieterrein van Eernegem met onder andere de Fabrieksweg en deed ook een stukje van de Stationsstraat aan.

Op een bepaald moment wilde een bouwvakker uit Roeselare een werf verlaten maar werd dit belet door een seingever, die hem erop wees dat dat op dat moment niet kon en niet mocht. Daarop probeerde de man een nadarhek weg te duwen en kwam het tot een schermutseling, waarbij de seingever behoorlijk in de klappen moest delen.

Met ziekenwagen afgevoerd

De man, zijnde de vader van wielrenner Frederik Toortelboom uit Koekelare, die ook aan de wedstrijd deelnam, werd in eerste instantie naar de hulppost van het Rode Kruis gebracht en kloeg van hevige pijn aan zijn nek en zijn rug. Uiteindelijk werd hij met de ziekenwagen afgevoerd.

(GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier