Bouwpromotor Bart Versluys zwaargewond na jetski-ongeval

Redactie KW

Bouwpromotor Bart Versluys is zwaargewond geraakt bij een jetski-ongeval op vakantie in het Franse Cannes.

Bart Versluys vertoefde vorige week een weekje in Zuid-Frankrijk na twee drukke zomermaanden. De vakantie eindigde echter abrupt door een ongeval tijdens het jetskiën op zee in Cannes. De bouwpromotor had tijdens een tocht op het water zijn vaart geminderd om te praten met vrienden die zich op een boot bevonden, maar dat had een andere jetskiër niet opgemerkt.

De jetskiër reed frontaal in op Versluys, die hierdoor het vaartuig vol in het gezicht kreeg. De bouwpromotor viel bewusteloos in zee, maar kon gelukkig tijdig uit het water gered worden. Hij werd ruim een uur later in het ziekenhuis opgenomen met ernstige verwondingen. Versluys liep door de klap zeventien breuken op in het gezicht, waaronder twee oogkasbreuken, een neusbreuk, en een kaakbeenbreuk.

“Door het oog van de naald gekropen”

,,Hij is door het oog van de naald gekropen bij een ongelukkig ongeval waar hij zelf niets kon aan doen”, klinkt het in de entourage van de bekende ondernemer. Hij is intussen overgevlogen van het ziekenhuis in Nice naar het ziekenhuis in Brugge. Daar wordt hij straks geopereerd.

Bart Versluys is zaakvoerder van de holding Versluys Invest, waarvan ook bouwbedrijf Versluys, een familiebedrijf dat al 104 jaar bestaat en al zo’n 700 gebouwen heeft neergezet aan de kust, deel uitmaakt. De Groep Versluys is ook bekend als hoofdsponsor van KV Oostende, waar Bart Versluys tevens aandeelhouder is.

“Ik ben Marc Coucke dankbaar”

Intussen is hij aan de beterhand, zo blijkt. ,,Ik ben Marc Coucke dankbaar voor zijn belangrijke bijstand tijdens de reanimatie én voor zijn tussenkomst in de moeilijke repatriëring naar Brugge”, laat Versluys weten vanuit het ziekenhuis.

(DJ)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier