Bouwproject op De Brem moet kleinschaliger

Redactie KW

Het Oostendse wijkcomité Leefbaar Westerkwartier haalt deels gelijk in zijn protest tegen een bouwproject van de groep Sleuyter en het OCMW. Langs de Elisabethlaan worden dienstencentrum De Schelpe en begeleidingstehuis De Brem gesloopt en vervangen door een nieuw wooncomplex. De plannen botsten op hevig protest van de mensen in de buurt.

Mensen vonden de nieuwe Schelpe en de Brem veel te groot. Er werden handtekeningen verzameld en het kwam tot acties op de gemeenteraad. De plannen zijn inmiddels gewijzigd en ook de stad Oostende adviseert nu Stedenbouw om het kleinschaliger aan te pakken.

Bovendien staat de inkrimping van het project sowieso voor een pak minder appartementen, een aanpassing van de mobiliteit en een ingrijpende herinplanting van het complex dichter bij de Elisabethlaan. Het actiecomité reageert voorzichtig op deze eerste overwinning.

Het is nu wachten op een reactie van de bouwgroep Sleuyter. Als het bouwproject voor hen een stuk minder aantrekkelijk wordt moet de privaat-publieke samenwerking met het OCMW misschien herbekeken worden. En als alles wordt gewijzigd kunnen ook andere kandidaat- promotoren stellen dat ze ook weer willen meedingen om het project binnen te rijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier