Bouwplannen cultuurcentrum in postgebouw voorgesteld

Redactie KW

In Oostende zijn de bouwplannen voor het cultuurcentrum in het oude postgebouw voor het eerst voorgesteld aan het brede publiek. De stad wil de post volledig ombouwen tot een cultuurcomplex met twee grote theaterzalen, tentoonstellingsruimtes, een feestzaal en polyvalente ruimtes voor het verenigingsleven. Het wordt één van de duurste projecten die de stad ooit op zich nam. Over drie jaar moet het Oostendse Cultuurcentrum klaar zijn.

Het zal 20 miljoen euro kosten, maar van het oude postgebouw wil Oostende zijn cultureel paradepaardje maken. Aan de binnenzijde is er sinds het vertrek van de postbeambten in 1999 niets meer gebeurd. In 2011 moet dit, volgens Oostende, het mooiste cultuurcentrum van de provincie worden.

De plannen werden door de schepen en de architecten voorgesteld in het stadhuis. Daar waren zo’n 200 mensen aanwezig. Ze kregen uitleg over de grote theaterzalen met 200 en 400 zitplaatsen. Er komt ook nog een openluchtamfitheater en een feestzaal met een uniek zicht op het park.

Voor de renovatie van het beschermde gebouw krijgt de stad een pak subsidies. Toch is niet het hele gebouw beschermd en bijgevolg wordt het Oostendse cultuurcentrum toch een peperduur project. Over de wijze waarop het project zal worden uitgebaat, wil de stad nog niet veel kwijt. Er wordt wel overleg gepleegd met cultuuractoren als Theater aan Zee en Vrijstaat O over de best mogelijke uitbating en programmatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier