Bouwer Dadipark heeft pijn in het hart bij afbraak

Redactie KW

De glorietijd van het Dadipark in Dadizele ligt ver achter ons. Nu de afbraak van het speelpark en de attracties is gestart, komt een eind aan een stuk geschiedenis. En Roger Beernaert weet nog precies hoe het was in het begin, de jaren ’50, want hij bouwde zowat alle toestellen in het familiepark, ook de befaamde loopbrug

De houten loopbrug was tot ver buiten de regio bekend, zelfs tot in Frankrijk. Roger Beernaert uit Dadizele is 82 jaar en bouwde zowat alle attracties en speeltuigen. En nu staat alles op verdwijnen. Zijn vrouw Marcella werkte 10 jaar lang in de keuken van Dadipark. De jongste dagen komen alle herinneringen weer boven. Roger Roger Beernaert: “Die herinneringen komen weer op hoe dat het was toen we dat gebouwd hebben. Die loopbrug, al die buizen die daarin zitten, dat waren allemaal stoombuizen die 3 keer zoveel kostten als een gewone buis. Maar het geld speelde geen rol. En die glijbanen. Die hebben een tweetal keren moeten herdoen. Er was een bult te diep of te hoog. En als ze beneden kwamen vlogen ze te ver omhoog en kregen een slag in de rug. We hebben daar veel leute, maar ook problemen gehad.”

10 jaar lang werkte Roger Beernaert aan de opbouw van het park tot het vrijwel volledig af was. En daarna was hij ook bij het onderhoud en de herstellingen betrokken. In de jaren ’50 reed hij alle parken af om daarna de speeltuigen te kunnen nabouwen.”Als je dat allemaal helpen bouwen hebt en dan maak je mee dat ze het afbreken, dan komen die gedachten weer boven van over 30 jaar. Ik was zoveel jonger. Dat komt eerst en vooral weer boven. Hoe was ik dan en wat hebben we toen allemaal meegemaakt? En nu zie dat al het werk dat je erin gestopt hebt, dat alles afgebroken wordt en dat het nu van geen tel meer is.”

Bouwer Dadipark heeft pijn in het hart bij afbraak

Bekijk hier de reportage

(SS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier