Bouw winkelcentrum V-Market in Brugge kan beginnen

Redactie KW

De werken voor de bouw van een nieuw winkelcentrum op de gronden van de oude veemarkt in Sint-Pieters-Brugge, kunnen van start gaan. De akte voor de verkoop van de grond door de stad aan de Groep Vanhee is definitief verleden, en de bouwvergunning is verleend.

Het was in begin van de jaren negentig de bedoeling dat het vleesverwerkend bedrijf Strovi van de binnenstad naar de veemarkt van Sint-Pieters verhuisde, omdat het in de binnenstad niet meer kon uitbreiden. Toenmalig burgemeester Frank Van Acker (sp.a) steunde die delokalisatie, en de stad kocht zelfs de oude gebouwen van Strovi in de binnenstad op. Maar toen Van Acker in 1992 overleed, kreeg Strovi de kans niet meer te delokaliseren en ging in vereffening. Honderd mensen verloren hun job.

Na jaren van onbruik, zijn de gronden van de veemarkt uiteindelijk verkocht aan de Groep Vanhee uit Oostkamp. Die bouwgroep tekent voor heel wat Lidl-winkels in ons land. Vanhee wil er een winkelcentrum uit de grond stampen, V-Market genaamd, met twaalf winkels die samen 10.000 vierkante meter winkelruimte zullen beslaan.

De winkels zullen gebouwd worden rond een centraal plein, en V-Market zal aansluiting krijgen op de reeds bestaande winkels langs de Sint-Pieterskaai. Colruyt zal van die gelegenheid trouwens gebruik maken om uit te breiden. Winkelketens als Hubo, Lidl, Pronti, Zeeman en Zoomart hebben al toegezegd op V-Market een filiaal te openen.

De oplevering is voorzien voor eind 2011, begin 2012.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier