Bouw windmolenpark in Sint-Baafs-Vijve gestart

Redactie KW

In Sint-Baafs-Vijve is de bouw van een windmolenpark gestart. Zowel het gemeentebestuur als de inwoners zelf hebben het project financieel gesteund.

Bijna vijf jaar na de eerste plannen voor een windmolenpark in groot Wielsbeke mag de burgemeester vandaag dan de aanzet geven voor de bouw van de drie windmolens. Ze gaan energie leveren voor bijna 4000 gezinnen en komen op de industriezone aan de Leie in deelgemeente Sint-Baafs-Vijve.

De windmolens komen in de industriezone, zodat inwoners van Wielsbeke en omliggende gemeenten weinig hinder ervan ondervinden. Maar de initiatiefnemers willen ook via de verkoop van aandelen de buurt bij het project betrekken.

Ook de gemeente wordt aandeelhouder via de financieringsintercommunale. Het bestuur hoopt uiteraard financieel mee te kunnen profiteren, maar wil zo ook aantonen voorstander te zijn van windmolens in de gemeente.

Het groene stroombedrijf wil ook in de nabijgelegen gemeente Desselgem 2 windmolens bouwen. De turbines hier in Sint-Baafs-Vijve moeten tegen eind volgend jaar werken.

(SV/TN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier