Bouw windmolenpark in Menen gestart

Redactie KW

De Belgische groenestroomproducent Electrawinds is gestart met de bouw van een nieuw windturbinepark op de industriezone Grensland in Menen. Het gaat om een project van twee turbines op de bedrijfsterreinen van de NV Roussel en de NV Galloometal. Tegen eind 2012 zou het nieuwe windpark operationeel zijn.

De twee turbines hebben elk een geïnstalleerd vermogen van 2.3 MW. Het gaat om dezelfde types als op het bedrijventerrein Evolis in Kortrijk; eveneens een realisatie van Electrawinds. Het windpark Menen Grensland zal jaarlijks groene stroom produceren voor het jaarverbruik van zowat 2850 gezinnen.

Open Werf

Electrawinds zal tijdens de bouwwerken een Open Werf organiseren waarbij bezoekers de dimensies van de verschillende turbine-onderdelen kunnen ervaren en uitleg krijgen over het project en windenergie in het algemeen. Het evenement zal vermoedelijk begin november 2012 worden georganiseerd. De exacte datum is afhankelijk van de voortgang van de bouwwerken en zal later gecommuniceerd worden. Ook plaatselijke scholen krijgen de kans om een kort bezoek te brengen aan de werf.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier