Bouw strandpaviljoen uitgesteld

Redactie KW

De bouw van het nieuwe strandpaviljoen aan de oostzijde van de zeedijk, die tegen de zomer van volgend jaar klaar moest zijn, wordt uitgesteld tot minstens Pasen 2010. De uiteindelijke kostprijs ligt veel hoger dan de oorspronkelijke raming.

Er werd gekozen voor het ontwerp van de Gentse architect Bart François. De architect raamde in 2005 de kostprijs van de bouwwerken op 435.000 euro, maar het project blijkt nu 522.000 euro (telkens exclusief BTW) te kosten. Het bestuur kreeg die cijfers onlangs binnen en vraagt de architect om uitleg. “Die verhoging van 20 % motiveert de architect door de stijging van de lonen, de brandstoffen en bouwgrondstoffen en de nieuwe isolatie- en ventilatienormen en zou niets met een verkeerde raming te maken hebben”, zei Paul Meyers (LB), schepen van openbare werken, achteraf.

De schepen was verontschuldigd op de gemeenteraad. De architect kreeg gisteren de opdracht om die verhoging uitgebreid te motiveren. “Binnen twee weken zitten we opnieuw samen. Als de architect de verhoging kan staven, willen we zo snel mogelijk een aannemer aanstellen. Tegen Pasen 2010 moet het strandpaviljoen er dan staan”, aldus nog Paul Meyers. De goedkeuring voor het project stond ter stemming op de gemeenteraad van vorige week donderdag, maar werd uitgesteld tot de gemeenteraad van eind november. (GSD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 3 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier